Study Trip

 

BOSS overbrugt voor studenten niet alleen de kloof met de Nederlandse vastgoedwereld, maar doet dit ook op internationale schaal. Iedere zomer reist een groep van 22 studenten en 2 docenten naar het buitenland om hun horizon te verbreden. Door meer van de wereld te zien en internationale bedrijven, ambassades en universiteiten te bezoeken zullen zij de wereldwijde verschillen in de vastgoedsector ontdekken en leren van de manier waarop andere landen met stedelijke vraagstukken kampen.
Om de studiemogelijkheden te optimaliseren, zullen de deelnemende studenten de stedelijke toestanden voor vertrek nauwkeurig analyseren. Dat onderzoek is op relevante onderwerpen gebaseerd en zal met bevindingen tijdens de reis worden aangevuld. Dit zal uiteindelijk tot een wetenschappelijk artikel leiden en aan de gehele Management in the Built Environment afdeling worden gepresenteerd.
Sociale activiteiten, zoals groepsetentjes, excursies en onvergetelijke feesten, zullen de reis in evenwicht brengen. Dit draagt niet alleen bij aan de internationale ervaring, maar maakt de studiereis met name ook gedenkwaardiger.

De afgelopen jaren heeft de Studytrip van BOSS al verschillende locaties bezocht wereldwijd, zoals Maleisië & Singapore (2011), Zuid-Korea (2012), Brazilië (2013) en Hong Kong & Jakarta (2014) en Miami & Cuba (2015). In 2016 zal de reis naar Londen, Vancouver en San Francisco. Dit zijn allemaal grote, goed ontwikkelde, westerse steden die nog steeds doorgroeien. Aangezien het relatief kleine Nederland hierbij in het niet valt, zal het analyseren en bezoeken van huidige stedelijke ontwikkelingen in zulke enorme metropolen ontzettend interessant zijn. Tegelijkertijd zorgen die karakteristieken echter ook voor significante problemen. De hoge prijzen en beperkte beschikbaarheid van woningen wordt als een belangrijk, overlappend vraagstuk beschouwd. Daarom focust het onderzoek dit jaar niet alleen op de succesvolle imago’s van deze steden, maar tegelijkertijd ook op de minder bekende nadelen ervan.