Multi Corporation

Website: http://multi.eu
Plaats hoofdkantoor: Amsterdam

Multi is toonaangevend als eigenaar, manager en (her-)ontwikkelaar van hoogwaardige winkelcentra in Europa en Turkije. Als financieel krachtig, groei-gericht, pan-Europees winkelplatform is Multi gefocust op het creëren, managen en verbeteren van duurzame huurinkomsten.

Op dit moment bezit of beheert Multi 90 winkelcentra. Die trekken per jaar meer dan 400 miljoen bezoekers die er 4 miljard euro uitgeven in de ruim 6.000 winkels en horecazaken die daar gevestigd zijn. Multi heeft 650 werknemers in mall-management, asset-management, ontwikkeling en ondersteunende diensten en is actief in 13 Europese landen, incl. Turkije. De eigen ontwerpgroep T+T Design is verantwoordelijk voor alle stedenbouwkundige plannen en architectonische concepten.

Tot voor enkele jaren lag de nadruk op de ontwikkeling van nieuw winkelvastgoed: hierin was Multi leidend in Europa. De laatste jaren is Multi getransformeerd naar asset-management en mall management en behoort nu daarin tot de grootste van Europa. Uitgangspunt is niet meer zozeer het creëren van nieuwe centra, maar veel meer het beheren, verbeteren en optimaliseren van bestaande centra. Die focus past bij de grote veranderingen die zich de laatste jaren voltrekken in de winkelmarkt. Daarbij blijft Multi zich onderscheiden door een offensieve, pro-actieve en ontwerpgerichte benadering die haar ook als ontwikkelaar typeerde.

Sinds haar oprichting in 1982 heeft Multi met haar projecten vele onderscheidingen gekregen voor de innovatieve aard, architectonische kwaliteit en duurzaamheid van haar projecten en voor de aansluiting op lokale situaties en omstandigheden. Projecten van Multi werken veelvuldig als katalysator voor nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.

Multi Corporation

Alle bedrijven