Junior Cost Manager – CBRE

Bedrijf: CBRE
Functie: Junior Cost Manager
Niveau: Junior
Locatie: Amsterdam
Plaatsing: 09-05-2018

JUNIOR COST MANAGER (FULLTIME)
PROJECTMANAGEMENT
AMSTERDAM

In verband met de verdere groei van onze business unit Projectmanagement zijn wij op zoek naar een junior cost manager. Ben jij die persoon die alle ins en outs weet en wil weten van inrichtingskosten binnen het commercieel vastgoed? Dan biedt ons cost management team je de perfecte plek!

Wat ga je doen?
Als Cost Manager ben je in projectteamverband bezig met het adviseren van onze opdrachtgevers, de eindgebruikers van vastgoed. Een specialistische, maar ook zeer veelzijdige functie. Je zorgt ervoor dat het project binnen de financiële kaders wordt ontworpen en uitgevoerd. Je ondersteund de (senior) Cost Manager met dagelijkse werkzaamheden als begrotingen opstellen, ontwerpen financieel beoordelen, meer- en minderwerken beoordelen en kostenoverzichten maken.

De business unit Project Management is onderdeel van het integrale advies wat CBRE biedt. Wij werken samen in multidisciplinaire teams, waarbij een cost manager nauw samenwerkt met de projectmanager, architect en installatie adviseur.

Als gevolg van de verdere professionalisering van onze business unit willen wij onze diensten verbeteren op het gebied van leveranciers- en cost management. Als junior cost manager werk je intensief samen met een project- en cost manager binnen onze business unit. Samen met de project- en cost managers werk je aan de financiële kaders van de projecten, van het opstellen van business cases tot en met de afronding van meer- en minderwerken tijdens de uitvoering. Hierbij worden je werkzaamheden ondersteund door onze online tool waarin zowel projectmanagers als opdrachtgevers het financiële overzicht houden van het project.

Je bent van nature heel nauwkeurig, de financiën van bouwprojecten trekken jouw aandacht, je hebt enige kennis van aanbestedingsprocessen en een bouwkundige achtergrond. Je wordt begeleid door consultants met jarenlange ervaring binnen het commercieel vastgoed. Indien nodig worden andere business units met alle kennis van vastgoed betrokken. Het is een werksituatie die jou als aanstaand cost manager in staat stelt snel ervaring op te doen en nieuwe kennis te verwerven

Wij zijn op zoek naar gedreven starters die kunnen presteren onder tijdsdruk. Je werkt in een projectteam waarin je jezelf bezighoudt met taken zoals:
– Assisteren in het opstellen van haalbaarheidsstudies en inkoop strategieën;
– Het opstellen van calculaties en begrotingen van onze projecten;
– Assisteren in het opstellen van aanbestedingen, inclusief het bewaken van het kwaliteitsproces, de aanbestedingsanalyse en het samenstellen van de contractuele  documenten;
– Assisteren in het verwerken van contractwijzigingen;
– Het controleren en managen van de kosten evenals het herzien van de aansprakelijkheid van grote projecten;
– Het opstellen van maandelijkse kostenrapporten en het presentatie gereed maken hiervan.

Wat heb je ons te bieden?
– Je hebt een HBO of WO diploma in een bouwkundige richting;
– Je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring;
– Je gaat planmatig te werk, je bent leergierig en ambitieus;
– Je bent heel precies, wilt opdrachten tot in de puntjes uitwerken en bent doelgericht;
– Je bent een absolute teamplayer en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
– Als je enige (stage)ervaring in cost management en in het ondersteunen in en/of uitvoeren van deelprojecten hebt is dat een pré;
– Je hebt goede kennis van het MS Office pakket, in het bijzonder MS Excel;
– Je hebt uitstekende mondeling en schriftelijke adviesvaardigheden, ook in het Engels.

Wat hebben we jou te bieden?
Bij CBRE werk je samen met allerlei verschillende specialisten aan een gedegen totaaladvies. Professionals met een commerciële, financiële, bouwkundige of zelfs creatieve achtergrond, en allemaal met dezelfde drive voor vastgoed.

Als professional bieden we bovendien uitgebreide mogelijkheden om je enerzijds te ontwikkelen op je leidinggevende kwaliteiten en/of anderzijds je als specialist (thought leadership) te ontplooien. Via ons collectieve opleidingsprogramma, de CBRE Academy, maar ook via individuele coachingstrajecten of door het volgen van een MBA. Zo stellen we je in staat om meerwaarde te creëren: voor ons bedrijf én voor je eigen carrière.

Wat wordt je team?
Binnen het Projectmanagement wordt hard gewerkt; onze mensen zijn heel loyaal aan het team en de opdrachtgevers. We helpen elkaar uit brand, staan voor elkaar klaar en halen alles uit de kast om het project goed uit te werken. Er heerst een positieve energie binnen het team en het gezegde “niet lullen maar poetsen” geldt hier zeker. De handen worden uit de mouwen gestoken. Ondanks dat (Junior) Project Managers veel op pad zijn, is het een hecht team. Geregeld zijn er BU meetings op locatie, waar kennis en ervaring wordt uitgewisseld.

Het Projectmanagement team maakt deel uit van de business line Advisory & Transaction Services (A&T). Dit is de business line binnen CBRE waarin al onze dienstverlening aan eindgebruikers samenkomt. Binnen deze business werken ruim 100 gedreven teamleden die elke dag gaan voor het beste resultaat voor onze cliënten. Van integraal huisvestings – en transactieadvies tot het ontwerpen en inrichten van kantooromgevingen. Cliënten van CBRE worden binnen A&T ondersteund in het behalen van hun business doelstellingen door middel van inventieve vastgoedtotaaloplossingen; waarbij de full service capability van A&T haar cliënten van A tot Z kan ontzorgen.

Wie is jouw nieuwe werkgever?
CBRE is een organisatie waarbij het niet uitmaakt of je een ervaren professional of een jong talent bent, en op welke positie je speelt. We bieden iedereen de vrijheid om kansen te zien en te pakken. We werken hard voor onze successen en vieren die met elkaar, bijvoorbeeld na het sluiten van een deal of tijdens onze wekelijkse borrel.

Met ruim 75.000 medewerkers verspreid over 500 kantoren in 70 landen is CBRE wereldwijd marktleider in real estate consultancy. In Nederland werken onze 450 professionals vanuit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht elke dag aan de mooiste vastgoedprojecten.

Wil jij een real career in real estate?
Solliciteer dan via onderstaande button. Binnen twee weken ontvang je van ons een reactie.
Nog vragen? Onze recruiter Elise van der Kallen beantwoordt ze graag via elise.vanderkallen@werkenbijcbre.nl of (020) 626 26 91.

Bedrijfsnaam: CBRE
Adres hoofdkantoor:

Postadres:

Contactpersoon: Elise van der Kallen
E-mail: [javascript protected email address]
Website:
Alle vacatures